• Slávnostná akadémia

          • Dňa 7. 06. 2023 bude v kine VATRA slávnostná akadémia pri príležitosti 30 rokov činnosti Základnej školy sv. Alžbety.

            Akadémia má aj benefičný rozmer a výťažok bude odovzdaný 3 sociálne odkázaným rodinám. Výška príspevku je dobrovoľná. Kto má záujem, financie môže poslať aj na účet:

            SK17 0900 0000 0004 1103 6518; 

            variabilný symbol: 062020

            poznámka: zbierka

             

            ĎAKUJEME!

          • Exkurzia deviatakov - Pamätník SNP - Banská Bystrica

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia deviatakov - Pamätník SNP - Banská Bystrica.

            - exkurzia deviatakov za poznaním histórie našej vlasti - v Múzeu Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici – lektorovanie v expozícii spojené s prácou s exponátmi: repliky zbraní, helma, telefón, vojenský oblek – tzv. objektové vyučovanie - nám sprostredkoval veľmi pútavou formou Bc. Jakub Mičev – ĎAKUJEME! - mohli sme chytiť a vyskúšať si uvedené predmety, oboznámiť sa s dokumentáciou o aktívnej účasti Slovákov v boji proti fašizmu, zamyslieť sa nad osudmi jednotlivcov i celých skupín obyvateľov, o utrpeniach obetí a stratách na životoch nielen vojakov, ale i civilistov – vyše 100 obcí vypálených počas druhej svetovej vojny na Slovensku – - je potrebné mladej generácii pripomínať, čo spôsobil nacizmus v rokoch druhej svetovej vojny – NEZABÚDAJME A NIKDY NEDOPUSŤME!

          • Odpad ako umenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Odpad ako umenie.

            Vytvoriť umelecké dielo z odpadu? Žiaden problém.. prváci a druháci sa zapojili do environmentálneho projektu pod názvom Odpad ako umenie. Úlohou žiakov bolo vytvoriť "umelecké dielo" z odpadu na tému Olympijské hry 2024. Prváci sa rozhodli vytvoriť 3D olympijské kruhy. Vytvorili ich pomocou papierových roliek, ktoré neskôr namaľovali charakteristickými farbami pre olympijské kruhy. Druháci použili vrchnáčiky a vytvorili športovcov rôznych disciplín. Držíme si palce. Výsledky projektu budú vyhlásené 5. júna 2023 na Svetový deň životného prostredia.

          • Prváci v Jazdeckej škole Beri v Novej Bani.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prváci v Jazdeckej škole Beri v Novej Bani. .

            V utorok 23. 05. 2023 vymenili prváci učebnice za zážitky, za ktorými sa vybrali do Jazdeckej školy Beri. Starať sa o koníka, to nie je len také jednoduché. Dozvedeli sa, ako sa oňho treba postarať a aj si to vyskúšali. Za odmenu sa mohli na koníkoch povoziť. Užili si tak krásny deň. Ďakujeme za plno pekných zážitkov majiteľke jazdeckej školy pani Ivínovej, ktorá to s koníkmi ale i deťmi naozaj vie i pani učiteľkám. 

            Super deň nekončil krásnymi zážitkami s koníkmi, ale pokračoval na Tajchu, kde sme sledovali hokej. Slovenskí hokejisti dali tri góly a prváci kričali od radosti, čo im hrdlo dalo.

            Pripájame odkaz: https://www.facebook.com/lucia.ivinova/posts/pfbid02nkCLwJb1G8z5zMAr44imBPqkQa7WzrMNppCXLmKhb33yUsQjyHpvNEBnrxHmpUsml

          • Duchovná obnova piatakov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Duchovná obnova piatakov.

            Dňa 19. 5. 2023 sa uskutočnila duchovná obnova žiakov 5. ročníka. Viedli ju pán kaplán Jozef Mikuláš a rehoľné sestry. V dvoch blokoch objavovali žiaci cez témy a aktivity pravdy o Duchu Svätom a jeho daroch. Súčasťou obnovy bola i modlitba v kostole.

          • Dodekova Nová Baňa - vyhodnotenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dodekova Nová Baňa - vyhodnotenie.

            Regionálna výtvarná a literárna súťaž Dodekova Nová Baňa, téma: Letné zvyky našich predkov", 23. 05. 202 Najlepšie ocenené výtvarné práce: II. kategória Nina Tužinská – 2. miesto Jorik Hudec – 3. miesto IV. kategória Hanka Budinská – 1. miesto

            Najlepšie ocenené literárne práce: I. kategória Klára Gregorová – 1. miesto II. kategória Ondrej Fidermák – 3. miesto III. kategória Martin Zimerman – 3. miesto Cena Pohronského múzea: Výtvarná práca: Karolína Kačírová

          • Duchovná obnova s otcom Pavlom Hudákom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Duchovná obnova s otcom Pavlom Hudákom.

            Dnes /pondelok 22. 05. 2023/ stretnutie s otcom Pavlom Hudákom z Domčeka Anky Kolesárovej vo Vysokej nad Uhom. Otec P. Hudák sa za prítomnosti žiakov 7., 8. a 9. ročníka zamýšľal nad významom rodiny – istoty a bezpečia; o čistote vo vzťahoch; rozhodnutiach a správnych rozhodnutiach; o odpúšťaní iným, ale aj sebe; a ďalších situáciách zo života. Neskôr komunikoval so skupinou dievčat i chlapcov. Žiaci mohli anonymne písať otázky, ktoré sú pre nich problém s cieľom získať odpovede, odporúčania – ako ďalej. Duchovná obnova bola ukončená sv. omšou v Kostole sv. Alžbety. Otec P. Hudák - vďaka za podnetné slová a rehoľné sestričky – za zorganizovanie duchovnej obnovy!

          • Celoštátne kolo Technickej olympiády, 16. – 17. 05. 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Celoštátne kolo Technickej olympiády, 16. – 17. 05. 2023.

            Máme víťazov celoštátneho kola Technickej olympiády v kategórii A – dvojica žiakov 8. a 9. ročníka, ktorá sa konala 16. – 17. 05. 2023 v Nitre.

            ADAM ZUMERLING A MATÚŠ TENCER – BOLI STE NAJLEPŠÍ!

            Zadanie: za 120 minút vyrobiť naklonenú rovinu, na vrch ktorej sa položí napr. autíčko a kľukou na boku krútením sa vrchná latka dáva hore-dole. Autíčko by sa malo premiestňovať z jednej strany na druhú. Na fotografiách sú žiaci, ich výrobok, medaila víťazov, diplomy, ceny pre víťazov: tablety a reproduktory.

            VEĽKÁ GRATULÁCIA!

          • Slávnostné odovzdávanie ocenení a diplomov, 17. 05. 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné odovzdávanie ocenení a diplomov, 17. 05. 2023 .

            Diecézna výtvarná súťaž v šk. roku 2022/2023 - ,,Biblia očami detí“ – má svojich najlepších ocenených. Slávnosť sa konala 17. 05. 2023 vo Farskom kostole sv. Michala Archanjela v Banskej Bystrici. Našu školu reprezentovali: II. kategória – Zara Štrbová – 1. miesto, Ester usvedčila nepriateľa, IV. kategória – Laura Koniarová – 1. miesto, Ester s prosbou u kráľa, Elia Borošová – 2. miesto, Pôjdem za kráľom, hoci nezavolaná, V. kategória – Hanka Budinská – 3. miesto, Po modlitbe predstupuje Ester pred kráľa. Ešte raz gratulujeme!

          • Dnes v Kremnici, 17. 05. 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dnes v Kremnici, 17. 05. 2023.

            - najprv krátka exkurzia: výroba ATKÁRYHO KREMNICKÝCH KRUMPLOV – potom prednášky – pripravujeme sa na súťaž – Ďakujeme odborníkom za super zaujímavé informácie, možnosť chytiť a obzrieť si prírodniny a jednému oteckovi nášho žiaka za bezpečnú a sponzorskú prepravu.

            PS: A na ceste domov čakanie 2 hod. 15. min. pred semaforom.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje