• PROJEKTOVÝ DEŇ ŽIAKOV PRVÉHO STUPŇA, 31. 03. 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album PROJEKTOVÝ DEŇ ŽIAKOV PRVÉHO STUPŇA.

            Žiaci riešili naozaj zaujímavé aktivity počas dnešného dňa. Veď posúďte sami: - turistika, príprava na výlet – čo si oblečieme a kam pôjdeme? – práca s mapou - chystáme si zdravé desiatové pomazánky a aj ich skonzumujeme – prvá pomoc názorne, - tradícia kraslíc a výroba, - v múzeu – spravili si vlastné múzeum, priniesli starožitnosti a pútavo predstavili ich využitie spolužiakom, spoznali vývoj bicykla či telefónu, vytvorili historický obraz, zahrali sa na archeológov, - zvieratá – poznáme ich?, kde bývajú, čo jedia ..., - kalendár, z rozprávky do rozprávky, - apríl – mesiac lesov, lesný diktát, maľované čítanie, poďme na huby, lesné počítanie, zbierame čísla, varíme čaj ... - V ŠKD si oddychovú činnosť žiaci vyplnili čítaním povestí v podaní šikovných druháčok, stretli sa s rozprávkovými bytosťami, ktoré sprevádzali návštevníkov po budove školy, pani vychovávateľka žiakom plietla korbáče.

          • Okresné kolo Geografickej olympiády - výsledky, 31. 03. 2023

          • kategória E

            Jakub Kopernický - 1. miesto, úspešný riešiteľ

            Noel Vallo – 2. miesto, úspešný riešiteľ

            Dominika Králová – 3. miesto

            kategória F

            Dávid Krčmárik – 1. miesto, úspešný riešiteľ

            Ondrej Fidermák – úspešný riešiteľ

            Michal Holý - úspešný riešiteľ

            kategória G

            Matej Bratko – 1. miesto, úspešný riešiteľ

            Jakub Fidermák – 2. miesto, úspešný riešiteľ

            Šimon Brodziansky – úspešný riešiteľ

            SUPER! ROBÍTE NÁM RADOSŤ A DOBRÉ MENO ŠKOLY!

          • Z okresného kola Chemickej olympiády, 30. 03. 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Z okresného kola Chemickej olympiády, 30. 03. 2023.

            30. 03. 2023 sa konalo okresné kolo Chemickej olympiády v kategórii D a máme víťaza: Jakub Kopernický – 1. miesto, úspešný riešiteľ, postup do krajského kola. Uvádzame výsledky aj ďalších našich žiakov: Mária Krčmáriková – 2. miesto, úspešná riešiteľka Nikola Budinská – úspešná riešiteľka Natália Psotková – úspešná riešiteľka GRATULUJEME A ĎAKUJEME ZA ÚSPEŠNÚ REPREZENTÁCIU!

          • Z návštev predškolákov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Z návštev predškolákov.

            V posledné marcové dni nás naši predškoláci poctili svojou milou návštevou. Prváci, ktorí sú už v škole ,,ostrieľaní“, ich sprevádzali niekoľkými interaktívnymi úlohami a zábavnými aktivitami. Prekvapenie pre návštevníkov si pripravili štvrtáci v podobe divadielka O rukavičke. Predškoláci dostali od prvákov milý darček na pamiatku. A tiež naši prváci neobišli naprázdno. Predškoláci aj so svojimi pani učiteľkami ich obdarovali peknými jarnými kuriatkami a zajačikmi, zaspievali pesničku. Ďakujeme za návštevu a tešíme sa na Vás, milí predškoláci, v septembri!

          • ... a Slovo bolo u Boha ...

          • 25. 03. 2023 najlepší recitátori z celého Slovenska sa zišli pod jednou strechou – medzi nimi aj štyria žiaci z našej školy...

            Traja z nich si odniesli ocenia v podobe diplomov a kníh a my sa úprimne zo srdca tešíme tomuto výsledku:

            1. kategória - POÉZIA

            Jakub Jurášik – 2. miesto

            1. kategória – PRÓZA

            Karolína Číková – 1. miesto

            2. kategória – PRÓZA

            Laura Wolfová Uka – 2. miesto

            Bola to veľká pocta byť tam a reprezentovať školu a v neposlednom rade získať ocenenie tých najleších z najlepších

            GRATULUJEME !!!!

          • Dva roky v Projekte Šafran /Krokus/

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dva roky v Projekte Šafran /Krokus/.

            Prvý rok – kvietky odkvitnuté /v tvare šesťcípej hviezdy/ – druhý rok – kvitnúce. Pripomíname si tak približne 1,5 milióna detí, ktoré zahynuli počas holokaustu. Na počesť ich pamiatky žiaci už druhý rok sadia cibuľky žltých krokusov. Žltá farba kvetov symbolizuje Dávidovu hviezdu, ktorú boli deti nútené v priebehu nacistických perzekúcií nosiť. Projekt zároveň upozorňuje nielen žiakov na nebezpečenstvo predsudkov, nenávisti, diskriminácie a prenasledovania na základe náboženského presvedčenia, s ktorým sa môžeme stretnúť i dnes.

          • OZNAM - TESTOVANIE 9 - STREDA - 22. 03. 2023

          • Riaditeľ Základnej školy sv. Alžbety v súlade s § 150 odsek 5 zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov oznamuje, že dňa 22. marca 2023 (streda) udeľuje žiakom 5. - 8. ročníka Základnej školy sv. Alžbety riaditeľské voľno z organizačných dôvodov – Testovanie 9.

          • Pôst

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pôst.

            V rímskokatolíckej cirkvi je pôstne obdobie umiestnené pred Veľkou nocou – najstarší a najdôležitejší sviatok. Trvá 40 dní – začína sa v Popolcovú stredu a končí sa Piatkom utrpenia Pána - pripomína umučenie, smrť a zmŕtvychvstanie - Veľkonočná nedeľa, po novom nazývaná aj Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania, je vyvrcholením cirkevného roka. Veriaci sa radujú z víťazstva Ježiša nad smrťou - zavŕšil tým svoju úlohu spasiteľa a vykupiteľa a ľuďom dáva nádej na večný život.

          • Krajské kolo súťaže

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krajské kolo súťaže.

            9. 03. 2023 sa naše tri talentované deti zúčastnili krajského kola umeleckej súťaže v prednese povesti "Šaliansky Maťko" v kultúrnom centre A. Sládkoviča v Detve... Bolo to naozaj veľmi náročné, nakoľko v každej kategórii súťažilo 13 detí/toľko máme okresov/. Náš okres reprezentovali : Teo Vallo- 1. kategória Laura Wolfová Uka- 2. kategória Alžbeta Danišová- 3. kategória Šťastena sa tentokrát usmiala na Lauru Wolfovú, ktorá si odnášala vo svojej kategórii prvenstvo... a teda bude našu školu reprezentovať v ďalšom a to CELOSLOVENSKOM kole.. Laurinke držíme silno palce a tešíme sa na jej výkon 🙂

          • Okresné kolo súťaže vo vybíjanej

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo súťaže vo vybíjanej.

            - víťazný tím dievčat v okresnom kole súťaže vo vybíjanej: Alžbeta Danišová, Viktória Hubačová, Laura Koniarová, Ema Meňhertová, Ivana Obrcianová, Martina Oklapeková, Eliška Richterová, Diana Šályová, Hanka Tencerová, Tamara Valentovičová, Tamara Zumerlingová, Sofia Žňavová SUPER! VĎAKA ZA ÚSPEŠNÚ REPREZENTÁCIU!

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje